Voorstellen Paul Bos NIEUWE HOOFDTRAINER seizoen 2020

geplaatst: 01-09-19

Om te beginnen wil ik graag benadrukken hoe blij ik ben met de aanstelling als hoofdtrainer bij skeelervereniging IDS!

Naast het prachtige skeelercomplex en de luxepositie om samen te mogen werken met de huidige groep van trainers, heeft de club een hele mooie groep met leden; een gezellige mix van (fanatieke) recreanten, jonge talenten en (aankomende) wedstrijdtoppers. Een superleuke en diverse groep om mee te werken lijkt me.  Bovendien heeft IDS een heel actief bestuur. Allemaal hele belangrijke zaken voor een mooie bloeiende club. Ik hoop van harte daar komend jaar iets positiefs aan bij te kunnen dragen.

Hoewel de meeste mensen mij waarschijnlijk kennen vanuit mijn vorige baan bij schaats- en skeelerfabriek Maple Skate, of als shorttrack trainer bij Trias in Leeuwarden, heb ik ook écht een achtergrond als wedstrijdskeeleraar. Ik kijk er dan ook erg naar uit om terug te keren naar de wedstrijden, maar nu als trainer/coach.

Eigenlijk draaide mijn hele leven altijd al om sport. Op veertien jarige leeftijd begon ik als jeugd trainer skeelerlessen te geven bij Skeelerclub Tjallinga in Leeuwarden. Omdat ik dat leuk vond en zelf ook veel sportte ben ik toen maar het CIOS gaan doen, waar ik me o.a. specialiseerde als schaatstrainer. Verder heb ik meer dan 20 jaar ervaring in de wedstrijdsport. Eerst voornamelijk op landelijk niveau als shorttracker, maar later ook internationaal als skeeleraar. Het skeeleren deed ik er eigenlijk bij om te trainen voor het shorttracken. Maar toen het best heel goed bleek te gaan ben ik ook maar eens wat wedstrijden gaan rijden. Het één leidde tot het ander en uiteindelijk heb ik een aantal jaar bij de A-rijders meegedraaid, kwam ik uit voor het team van Rollerblade en heb ik zelfs op een paar toernooien voor Nederland mogen rijden. Een hele eer vond ik dat altijd.

Tegenwoordig werk ik in Groningen waar ik een trainingsstudio vlak buiten het centrum heb (www.personaltrainingnoord.nl). In mijn sportstudio begeleiden we mensen – meestal op individuele basis – op sportieve wijze bij het nastreven van hun doelen. Het is onze taak om deze zo efficiënt, veilig, snel en leuk mogelijk te behalen. Een prachtige baan dus. Maar ik miste het skeelerwereldje wel een beetje en dus kijk ik er nu enorm naar uit om komend voorjaar bij IDS van start te kunnen gaan!

Kledingsponsors

previous next

Meer informatie over skeeleren? info@skeelerverenigingids.nl

Contact

Skeelervereniging IDS
Sportloane 4a
9271 VA De Westereen

info@skeelerverenigingids.nl

Gerealiseerd door Nextstep Design, Kollum