Algemene info

Iedereen heeft wel eens op skeelers, skates of rolschaatsen gestaan. Een beetje krabbelen op de stoep, plezier hebben, wedstrijdjes houden met vrienden en dromen van gouden medailles. Vaak is het bij dromen gebleven. Maar waarom zou u of uw kind die droom laten varen? Deze droom kan werkelijkheid worden. Skeelervereniging “IDS” is de aangewezen vereniging om u verder te helpen! Skeelervereniging IDS is een enthousiaste en bloeiende skeelervereniging. Zowel de jeugd als senioren, zowel recreanten als wedstrijdsporters voelen zich er thuis.

Breed aanbod voor jong & oud106097662_2870260593082930_3344832035443111727_n

Uitgangspunt van de vereniging is een breed aanbod voor jong en oud, op recreatief en wedstrijdniveau. Op maandag-, dinsdag- en donderdagavond wordt er door groepen getraind onder leiding van gedreven trainers. Er zijn al de nodige skeelertalenten ontdekt en begeleid tot prestaties op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Vorig seizoen hebben veel jeugdrijders van IDS prijzen behaald in de regionale (Noord-Nederland) van Lingen Competitie.

Hoe weet u of skeeleren een leuke sport is?

“IDS” heeft voor zowel jeugd als volwassenen een proefabonnement. Daarmee kunt u enkele lessen volgen. Besluit u daarna lid te worden, dan worden de kosten van het proefabonnement afgetrokken van de contributie! Klik hier voor meer informatie.

U kunt tijdens de proeflessen zelfs skeelermateriaal van “IDS” lenen. Daarnaast is het mogelijk via de vereniging gebruik te maken van huurskeelers voor één seizoen. De kosten hiervoor zijn 50 euro per seizoen.

Om te skeeleren hebt u dus minimaal een paar skeelers nodig. Om bij ons op de skeelerbaan te mogen skeeleren is een helm verplicht. Daarnaast zijn polsbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers aan te bevelen voor beginners. Schaats- en skeelershop Van Lingen in Twijzelerheide of Haijma schaats- en skeelerspecialist in Stiens helpen u graag op weg bij de aanschaf van materiaal.

Wie zijn wij?

Skeelervereniging “IDS” uit De Westereen is een vereniging voor jong en oud, voor zowel recreanten als wedstrijdrijders. Wij hebben een eigen skeelerbaan voor wedstrijden en trainingen. Bij ons kunt u dus altijd skeeleren in een veilige, verkeersvrije omgeving.
Skeelervereniging “IDS” is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB). Skeeleren (of inline-skaten, de benaming van de sportbond KNSB) is een van de disciplines die onder de vlag van deze bond vallen. Het voordeel van aangesloten zijn bij deze sportbond is dat “IDS” bestuurlijke ondersteuning krijgt en de leden verzekerd zijn tijdens hun sportuitoefening.
Skeelervereniging “IDS” heeft trainingen voor iedere leeftijdsgroep en ieder niveau. Deze trainingen worden verzorgd door enthousiaste, goed opgeleide trainers, met als hoofdtrainer Paul Bos.
Skeelervereniging “IDS” draait op de loyaliteit en de betrokkenheid van actieve leden, oud-leden en ouders. Om alle activiteiten te kunnen uitvoeren, zijn veel vrijwilligers nodig. En net als bij vele andere verenigingen is het wel eens moeilijk om vrijwilligers te vinden. Maar als de nood het hoogst is, is er altijd wel weer iemand die opstaat om de vereniging te helpen. Mensen uit De Westereen en omstreken staan tenslotte bekend als aanpakkers!

Wat doen wij?

De hoofdactiviteit van “IDS” is het verzorgen van trainingen aan iedere leeftijdsgroep en ieder niveau. Plezier en gezelligheid vormen een belangrijk onderdeel. Die 2 elementen zorgen ervoor dat u steeds weer zin hebt om te komen trainen!
Skeelervereniging “IDS” heeft een visie op het ontwikkelen van talent. Voor de jongste jeugd (tot zo’n 9 jaar) ligt de nadruk op het ontwikkelen van balans, beweeglijkheid en coördinatievermogen door vooral veel spelvormen op de skeelers te doen. Voor de volgende leeftijdscategorieën (tot zo’n 12 jaar) vindt er een verschuiving plaats naar het trainen van techniek. De oudste jeugdgroepen trainen specifiek op techniek en snelheid, aangevuld met training op wedstrijdsituaties, -vaardigheden en -tactiek.
Onze visie op talentontwikkeling heeft zijn vruchten afgeworpen. Uit de eigen jeugd zijn rijders en rijdsters doorgestoten naar het hoogste nationale en internationale niveau.

Een andere belangrijke activiteit is het regelmatig organiseren van clubwedstrijden. Ook deze activiteit is voor jong en oud, waarbij iedereen in zijn eigen leeftijdscategorie rijdt. Clubwedstrijden zijn een ideale kennismaking met de wedstrijdsport. Iedereen heeft de innerlijke drang om te presteren, om zich te vergelijken met anderen. Onze clubwedstrijden voorzien in die behoefte. Daarnaast vormen deze wedstrijden een mooie opstap naar de regionale wedstrijden van de Van Lingen competitie (jeugd). Jaarlijks wordt een van de wedstrijden van de Van Lingen competitie in De Westereen georganiseerd, traditiegetrouw is dat de eerste wedstrijd van het seizoen.

Plezier en gezelligheid staan ook voorop tijdens het jaarlijkse skeelerkamp voor de jeugd. Onder leiding van de hoofdtrainer en vrijwilligers gaat de jeugd 2 of 3 dagen (afhankelijk van de leeftijd) op kamp. Skeeleren en typische jeugdkamp spelletjes wisselen elkaar af en zorgen voor een onvergetelijke belevenis, ieder jaar opnieuw.

Skeelervereniging “IDS” sluit traditioneel het seizoen af met een gecombineerde BBQ en feestavond. Tijdens de seizoensafsluiting worden de prijzen van de clubwedstrijden uitgereikt, worden kampioenen gehuldigd en worden vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Kledingsponsors

previous next

Meer informatie over skeeleren? info@skeelerverenigingids.nl

Contact

Skeelervereniging IDS
Sportloane 4a
9271 VA De Westereen

info@skeelerverenigingids.nl

Gerealiseerd door Nextstep Design, Kollum