Open Friese Kampioenschap 2015

geplaatst: 13-07-15

Onder prima weersomstandigheden zijn op het sportcomplex met o.a. de nieuwe Skeelerpistebaan in de Westereen afgelopen weekend de Open Friese Kampioenschappen 2015 gehouden door Skeelervereniging Ids. Een mooi aantal van meer dan 100 deelnemers niet alleen uit Friesland maar uit heel Nederland hebben vele spannende wedstrijden verreden in de verschillende jeugd categorieën.
Per categorie zijn er 3 wedstrijden verreden van sprint tot lange afstand. Gestart is er vanaf de 5 jarigen tot aan de 18 jarigen.

Skeelervereniging Ids uit De Westereen was met maar liefst 22 rijders vertegenwoordigd. Waarvan er 8 in de prijzen hebben kunnen rijden. Yfke Zuidersma Pup 4M, Steyn Wagenaar Pup 3J en Marieke de Vries Pup2M hebben zich knap naar de derde plek weten te rijden. Simone Veenstra Kad M prachtig 2e in haar categorie.

Absolute Friese Kampioenen 2015 zijn door in hun categorie alles te winnen, Mayke Vriesinga Pup2M, Marijke Groenewoud Jun BD, Ruben Marinus Jun BJ en Wietse Koning Jun AH
Ook onder toeziend oog van verassend veel publiek heeft iedereen, door deze mooie wedstrijddag met vele topprestaties en niet noemenswaardige valpartijen, echt kunnen genieten van de skeelersport. Het is gebleken dat de nieuwe pistebaan goed is voor snelle tijden en uitdagende wedstrijden. Er zijn hierdoor vele pr’s gereden.

Na afloop hebben een aantal rijders als afsluiting nog een 1 uurssponsor race gereden voor het geneeskundig project Zimbabwe gereden. Hierbij is maar liefst €847,55 door de 38 deelnemers bij elkaar gereden.

Foto´s van het Fries Kampioenschap, met dank aan Theo Boonstra: deel 1, deel 2, deel 3, podiumfoto’s, sponsorrace.

Meer foto’s via 112zwaagwesteinde.nl, RTV NOF en dankzij Philipphoto.nl.

 

Kledingsponsors

previous next

Meer informatie over skeeleren? info@skeelerverenigingids.nl

Contact

Skeelervereniging IDS
Sportloane 4a
9271 VA De Westereen

info@skeelerverenigingids.nl

Gerealiseerd door Nextstep Design, Kollum