Algemeen

Iedereen heeft wel eens op rolschaatsen gestaan. Een beetje krabbelen op de stoep, plezier hebben, wedstrijdjes houden met vrienden en dromen van gouden medailles. Vaak is het bij dromen gebleven. Maar waarom zou u of uw kind die droom laten varen? Deze droom kan werkelijkheid worden. Skeelervereniging “IDS” is de aangewezen vereniging om u verder te helpen!

Wat is skeeleren (of inline-skaten)?

Skeeleren is, simpel gezegd, jezelf zo snel mogelijk voortbewegen op wieltjes die onder de schoen zijn bevestigd. U kunt skeeleren beoefenen als recreatiesport of als wedstrijdsport. Veel recreatieve skeeleraars trainen voor de gezelligheid, om in beweging te blijven en om aan skeelertochten deel te nemen. Ieder weekend wordt er ergens in Nederland wel een tocht georganiseerd. En als u daar geen zin in hebt, dan kunt u altijd zelf in de omgeving een mooie tocht maken. U kunt natuurlijk ook skeeleren beoefenen als wedstrijdsport. Wedstrijden worden verreden op de baan en op een wegparcours. Elke wedstrijd kent verschillende onderdelen. Bij de meeste onderdelen rijden meer dan 4 rijders tegen elkaar. Dat zorgt altijd voor onderlinge strijd, spanning en sensatie.

Is skeeleren duur?

Om te skeeleren hebt u minimaal een paar skeelers nodig. Om bij ons op de skeelerbaan te mogen skeeleren is een helm verplicht. Daarnaast zijn polsbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers aan te bevelen voor beginners. Schaats- en skeelershop Van Lingen in Twijzelerheide of Haijma schaats- en skeelerspecialist in Stiens helpen u graag op weg bij de aanschaf van materiaal.

Daarnaast is het mogelijk via de vereniging gebruik te maken van huurskeelers voor één seizoen. De kosten hiervoor zijn 50 euro per seizoen.

Hoe weet u of skeeleren een leuke sport is?

“IDS” heeft voor zowel jeugd als volwassenen een proefabonnement. Daarmee kunt u enkele lessen volgen. U kunt zelfs voor een keertje skeelermateriaal van “IDS” lenen. Besluit u daarna lid te worden, dan worden de kosten van het proefabonnement afgetrokken van de contributie! Bent u een sportief gezin? Alle thuiswonende leden van een gezin die lid worden van “IDS” ontvangen korting op de contributie! Klik hier voor meer informatie .

Skeeleren is voor iedereen!

Het bestuur van skeelervereniging “IDS” hoopt u binnenkort te kunnen verwelkomen op de skeelerbaan aan de Badhuisweg in Zwaagwesteinde. Dan kunt u met eigen ogen zien hoe leuk, spannend en gezellig skeeleren kan zijn.

Kledingsponsors

previous next

Meer informatie over skeeleren? info@skeelerverenigingids.nl

Contact

Skeelervereniging IDS
Badhûswei 1A
9271 VA De Westereen

info@skeelerverenigingids.nl

Gerealiseerd door Nextstep Design, Kollum